Moj račun
Košarica (0)
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 € | 0,00 kn
Pregled košarice
Početna Priče FABUlous Body - vježbe za istezanje i mobilnost

edukativno

FABUlous Body - vježbe za istezanje i mobilnost

Sve priče
17.07.2022.

Vrijeme za posljednji u nizu edukativnih blogova i videa koje nam je pripremio Aša Nadarević, profesionalni trener. Znajući koje su naše najveće boljke, Aša nam donosi vježbe istezanja koje će potaknuti veću mobilnost i ojačati nas za svakodnevne zadatke. Uživaj u vježbanju i budi dosljedan/-a, svakako će se isplatiti!

Većina nas provodi duži dio dana pred ekranima, u sjedećem položaju, ukočeni smo i bol nam postaje svakodnevica. Spas je naravno u vježbanju, zato je Aša za sve nas pripremio nekoliko kratkih i učinkovitih vježbi za istezanje i mobilnost. Krenimo!

 

1. Vježba - Mačka i krava

Zauzmi položaj četveronoške, tako da su dlanovi ispod ramena, a koljena su ispod kukova. Udahni, a kod izdaha kreni glavom na prsa, raširi lopatice i guraj kralježnicu prema stropu. Zadrži poziciju na tren te se vrati u početni položaj. Udahni, spusti trbuh prema podu, a pogled prema stropu. Ponavljanja radi onoliko koliko ti odgovara.

 

2. Vježba - Skrolanje

Iz iste početne pozicije kao u prethodnoj vježbi, raširi prste na podu  i s ispruženim laktovima lagano prebaci težinu naprijed dok ne osjetiš otvaranje u podlaktici. Vrati se u početnu poziciju.

Nakon dvadesetak ponavljanja, prebaci težinu na jednu ruku, a drugu digni od poda i okreni dlan prema stropu. Ispruži ruku u laktu i kruži oko okrenutog dlana. napravi deset krugova u svaku stranu.

 

3. Vježba

I dalje smo na istoj početnoj poziciji. Zakorači pokraj dlana tako da je koljeno iznad gležnja, a rame blizu koljena. Trup je uspravno. Spusti kukove prema podu - trebaš osjetiti istezanje u prednjoj strani kuka. Zadrži koliko ti odgovara. Ako ti je ova varijanta lagana, možeš ispružiti nogu u potpunosti i spustiti kukove dok ne osjetiš istezanje. važno je cijelo vrijeme disati i koliko je moguće opustiti se. 

 

4. Vježba

Lezi na leđa i privuci koljena na prsa te spusti kolje na stranu. Ako ti je preintenzivno, slobodno spusti koljena niže. Rukom koja je bliže podu fiksiraj koljena, a drugu otvaraj u ravnini s ramenom. Nije važno da ruka dotakne pod, već da se opustiš i dišeš. Ostani u poziciji koliko god ti je ugodno.

To bi bilo to, ako ti nešto nije jasno slobodno se možeš Aši javiti na Instagram @asa_nadarevic!

Pogledaj video:

 

Sve vježbe pogledaj ovdje.

Komentari
Tvoje mišljenje nam je važno.

Tvoj email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!
Budimo u kontaktu!
Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 15% prilikom prve kupnje.