Moj račun
Košarica (0)
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 kn
Pregled košarice
Sve priče
19.06.2022.

Svima koji vježbate s Ašom i s nama danas donosimo vježbe za leđa, a ostale pozivamo da nam se pridruže! Leđa su najčešći izvor bolova u tijelu. Problem je u tome što skoro svaki korak koji napravimo, na neki način aktivira mišiće u leđima, poručuje nam Aša, profesionalni trener. Nastavi čitati...

Bolovi u leđima mogu znatno umanjiti kvalitetu pokreta i života. Jačanje mišića na leđima je jedan od načina na koji možemo ukloniti ili prevenirati bolove. Redovitim vježbanjem možemo popraviti kosturu, ukloniti bolove, smanjiti pričanje iza leđa :) i dati kralježnici podršku koju treba i zaslužuje.

Za vježbanje s Ašom potrebna je samo dobra volja, ručnik i prostirka, zato uzmi koji trenutak za sebe i pridruži nam se!

1. Prva vježba

Lezi na trbuh i ispruži ruke ispred sebe. Odvoji prsa od poda te bez savijanja u laktovima digni jednu ruku i kontra nogu u zrak. Zadrži na tren i vrati u početnu poziciju. Ponovi isto s drugom rukom i nogom. Ako ti je ova varijanta lagana, možeš raditi isti pokret samo s nogama, a zatim samo s rukama. Kada svladaš odvojene pokrete, možeš sve zajedno povezati i dignuti ruke i noge od poda istovremeno. na vrhu stisni guzicu i zadrži dvije do tri sekunde. zatim se spusti na pod i ponovi.

Dinamika: 8-12 ponavljanja, 4 serije, 60 sekundi pauza između serija.

 

2. Druga vježba

Lezi na trbuh, ruke stavi uz tijelo, a dlanove okreni prema podu. Odvoji ruke od poda i do kraja serije ih ne spuštaš natrag. za početak radiš anđele u snijegu dok se ruke ne dotaknu iznad glave te kontrolirano vrati u početnu poziciju. Ako ti je ova varijanta lagana ne brini jer Aša se pobrinuo da ne odmaramo! Podigni noge od poda od poda kao u vježbi prije te ponovi isti pokret rukama.

Dinamika: 6-12 ponavljanja, 3 serije, 60 sekundi pauza između serija.

 

3. Treća vježba

Za ovu vježbu ostaješ ležati na trbuhu i koristiš ručnik. Ispruži ručnik ispred sebe i drži ga rukama. Stopala koristi kao uporište, a prsa digni od poda te pogled drži usmjeren prema dolje. Ručnik razvuci da cijelo vrijeme bude napet, dok ga držiš napetog skupi lopatice i privuci laktove uz rebra. Zadrži na tren i vrati u početnu poziciju.

Dinamika: 10-15 ponavljanja, 3 serije, 60 sekundi pauza između serija.

 

4. Četvrta vježba

Stavi ruke uz tijelo, ali dlanove okreni prema stropu. Dižeš prsa od poda, stisneš lopatice. Digni ruke i zadrži na vrhu. ako ti je ova varijanta lagana, pridruži noge pokretu.

Dinamika: 10-15 ponavljanja, 2 serije, 60 sekundi pauza između serija.

 

5. Peta vježba

Za kraj ćeš istegnuti leđa. Lezi na leđa i privuci koljena prsima bez da ti se trtica odvaja od poda. Ako ti je teško, možeš svaku nogu primiti pojedinačno. Kada osjetiš ugodno istezanje zadrži poziciju, diši i opusti se.

Drži koliko god ti paše!

Nakon toga privuci koljena prsima i okreni se na jednu stranu. Donjom rukom fiksiraj koljena na mjestu, a s drugom rukom se otvori u stranu bez da se koljena odvajaju od poda. Opusti se i pusti gravitaciji da odradi ostatak posla.

To bi bilo to, ako ti nešto nije jasno slobodno se možeš Aši javiti na Instagram @asa_nadarevic!

Pogledaj video:

 

Sve vježbe pogledaj ovdje.

- Ivana

Komentari
Tvoje mišljenje nam je važno.

Tvoj email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!
Budimo u kontaktu!
Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 15% prilikom prve kupnje.