Moj račun
Košarica (0)
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 kn
Pregled košarice
Sve priče
22.05.2022.

Vrijeme je za nastavak vježbanja s Ašom! Danas ćemo se posvetiti zanemarenom core-u. Core nisu samo trbušnjaci i leđnjaci, već svi mišići unutar trupa i zdjelice koji daju potporu tvojem tijelu da izvodi svakodnevne kretnje. Naravno ima još jedna super stvar ako redovito vježbaš core - svi će pričati kako imaš brutalne trbušnjake -  poručuje nam Aša. Krenimo na trening!

 

Snažan i aktivan core osigurava bolju kosturu, rjeđe su ozlijeđeni, ali i uspješnije pjevaju karaoke.

1. Krenimo u osvještavanje i aktivaciju cor-a:

Legni se na leđa, podigni noge u zrak tako da su ti natkoljenice okomito, a potkoljenice paralelno s podom. Pripazi da ti se trbuh ne diže od poda. Ako ti je preteško, izvedi pokret s jednom nogom. Za početak, dlanove stavi na koljena i istovremeno koljena guraj o dlanove, a dlanove o koljena.

Dinamika: 10 izdržaja po 5 sekundi.

2. Mrtva buba

Legni se na leđa kao u prvoj vježbi, digni ruke u zrak i odvoji lopatice od poda. Ispruži nogu skoro do poda i vrati u početnu poziciju. Ako ti je ova izvedba lagana, možeš pridružiti i ruke pokretu - kad ispružiš nogu, ispruži i kontra ruku i vratiš u početnu poziciju.

Dinamika: 3x10 ponavljanja, pauza 10 sekundi.

3. Ptica - pas vježba

Klekni na pod i osloni se na ruke. Pogled je usmjeren prema tlu. Za početak digni nogu i ispruži ju iza sebe.Stisni guzicu i zadrži tijelo par sekundi u toj poziciji. Ako ti je ova izvedba lagana - kao kod "mrtve bube"pridruži kontra ruku. 

Dinamika: 3x12 ponavljanja, pauza 30 sekundi.

4. Izdržaj

Podlaktice stavi na pod tako da su ti laktovi direktno ispod ramena. Koljena su ispružena, a vrat i leđa su u ravnini. Aktiviraj core i stisni guzicu. Zadrži položaj, a kad poželiš odustati - onda izdrži još par sekundi.

Dinamika: 4x10-30 sekundi, pauza 45 sekundi.

5. Bočni izdržaj

Sjedni na bok, stavi lakat ispod ramena, donju nogu saviješ, a gornju ispružiš. Ako ti je ta varijanta lagana, slobodno odradi s oba koljena ispružena. Stvori stabilnost u ramenu, aktiviraj core i podigni kukove od poda oslanjajući se na podlakticu. 

Dinamika: 2x 8-15 sekundi na svakoj strani, pauza 30 sekundi.

To bi bilo to, ako ti nešto nije jasno slobodno se možeš Aši javiti na Instagram @asa_nadarevic!

Pogledaj video:

 

Sve vježbe pogledaj ovdje.

- Ivana

 

 

Komentari
Tvoje mišljenje nam je važno.

Tvoj email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!
Budimo u kontaktu!
Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 15% prilikom prve kupnje.