Moj račun
Košarica (0)
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 € | 0,00 kn
Pregled košarice
Početna Priče Kako nanositi make-up ovisno o obliku očiju?

Makeup

Kako nanositi make-up ovisno o obliku očiju?

Sve priče
22.09.2022.

Savladavanje nanošenja make-upa na područje očiju je za mnoge najveći izazov kada je šminkanje u pitanju. Postoji toliko različitih alata koje možeš koristiti, kao što su sjenila, tuševi, olovke, koji dolaze u bezbroj formulacija i boja. Šminki za područje oko očiju treba pristupiti kao kozmetici, sa stavom da određeni proizvodi ne moraju nužno odgovarati svakom tipu očiju. Ali bez brige, godine iskustva su vizažistima pomogle da ustanove što kome paše, a što definitivno ne, a ja ti donosim mali vodič o načinima na koje možeš šminkati svoje oči s obzirom na njihov oblik.

Oči u obliku badema

Ovaj oblik ima većina ljudi i vrlo ga je lako stilizirati. Za dnevni look, vizažisti savjetuju da koristiš matte beige boje sa smećkasto-sivim podtonovima, nanoseći ih pritom na cijeli kapak, nabor te do obrve. Tamniju matte nijansu nanesi na vanjski rub oka te blendaj da se nijanse izjednače. Super trik ako želiš posebno istaknuti oči je da dodaš malo svjetlucavog efekta olovkom  na unutarnji dio oka, oko suznog kanalića. Izbjegavaj nanošenje šljokičastih proizvoda na cijelo područje kapka. Cilj je isticanje oka, ne šminke.

Nakošene oči

Nakošene oči su predmet žudnje svih žena zbog prirodno zavodljivog izgleda, ali kod ovog tipa je jako tanka granica između prirodnog i “too much” izgleda. Iz tog razloga vizažisti najčešće nanose minimalnu količinu make-upa na gornji kapak. Metoda kojom se treba voditi je da neutralnu tamniju nijansu nanesu što bliže gornje linije kapka sve do nabora, izbjegavajući svijetle nijanse. Ovo je idealan look i za osobe čije su oči nejednakog oblika, a  svjetla sjenila u ovom slučaju mogu samo dodatno istaknuti nedostatke. Za stvaranje veće dimenzije, slobodno dodaj tamniju nijansu tik uz liniju oka i blendaj s ostatkom boje.

Okrugle oči

Osobe s ovakvim očima su pravi slatkiši, pa najčešće žele kreirati look koji će im pomoći da izgledaju zavodljivije. U ovom slučaju, ključ nanošenja je da najupečatljiviju šminku naneseš na gornji kapak, zadržavajući pritom donji minimalnim. Odaberi sjenilo neutralne nijanse (beige boja je idealna za dnevne look-ove) i nanesi ga na gornji kapak, dok donji možeš povući tanku liniju svjetlije nijanse od boje gornjeg kapka, prateći pritom liniju oka. Dodaj malo maskare za savršen finiš, a za dramatičan i seksi izgled možeš se poigrati s tamnijim nijansama na vanjskom rubu očiju.

Oči prema dolje

Slično i kao kod okruglih očiju, vizažisti savjetuju da se na gornjem kapku držiš tamnih nijansi, izbjegavajući pritom nanošenje ičega upadljivog ispod očiju jer ih to može samo dodatno povući prema dolje. Ako si naviknula stavljati maskaru na donje kapke, savjetuje se da umjesto crne koristiš smeđu nijansu . Odličan trik koji vizažisti ističu kao odličan način podizanja očiju je da naneseš highlighter odmah ispod obrve. Na taj češ način skrenuti pozornost na gornje područje očiju, te stvoriti posebno blistav i profesionalan look.

- Patricia

Komentari
Tvoje mišljenje nam je važno.

Tvoj email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!
Budimo u kontaktu!
Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 15% prilikom prve kupnje.