Moj račun
Košarica (0)
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 € | 0,00 kn
Pregled košarice
Sve priče
21.08.2020.

Trendovi kad su obrve u pitanju se mijenjaju toliko brzo da ih je zaista teško popratiti. Od tankih i precizno oblikovanih, do onih Instagramskih koje osim pincetom oblikuješ olovkom i sjenilom, do neuredno čupavih, ili pak onih koje u kozmetičkom salonu oblikuješ japanskom tehnikom iscrtavanja. No ako je tvoj preferirani oblik obrva jednostavan i uredan, sigurno si se zapitala kako ih pravilno oblikovati bez da ideš na profesionalno oblikovanje i trošiš novce, kad doma imaš pincetu i dvije zdrave ruke koje možeš iskoristiti. Kućno čupkanje obrva je zapravo jako jednostavno, a ovih 5 koraka je sve što trebaš napraviti da bi došla do svog željenog oblika. Pincetu u ruke i idemo!

#1 Počinješ s dobrom pincetom i ogledalom

Postoje razne vrste pinceta, a najčešće su šiljaste, ravne te kose. Globalni favorit su one s kosim završetkom, te bi bilo idealno da su od medicinskog nehrđajućeg čelika. Sljedeće što ti treba su dobro ogledalo te prirodno osvjetljenje. Preporučuje se korištenje običnog ogledala radije nego povećavajućeg, prvenstveno jer ćeš dobiti malu distancu i bit će ti lakše sagledati širu sliku kod čupkanja, što je bolje nego da se previše fokusiraš na detalje i pretjeraš. Ipak, ne trebaš zbog obrva nabavljati novo ogledalo, već možeš koristiti ono koje imaš u kupaoni.

#2 Stvaranje idealne strukture

Obrve imaju početak, sredinu i kraj. Početak je gdje završava vrh nosa, sredina je luk koji se nalazi na drugoj trećini obrve, a kraj je ono što je ostalo. Da bi našla savršen početak obrve, nasloni pincetu vertikalno kosti nosa (pogledaj sliku). Tamo gdje pinceta dodiruje obrve, to neka bude početak tvojih obrva, a sve ono što se nalazi između obrva slobodno možeš počupati. 

#3 Prvo čupkaj dlake za koje je očito da smetaju

Sasvim je normalno da ti neke dlačice rastu malo udaljenije od obrva nego što bi trebale, kao na kapcima ili tu i tamo koja zalutala na čelu. Ne brini, to je skroz normalno! Ove dlačice je najlakše uočiti te odmah eliminirati. Kada to riješiš, nemoj žuriti. Dobro promotri svoje obrve, njihov oblik te ono što želiš postići. Obrve bi trebalo čupati samo s donje strane, a sve poviše bi trebalo ostaviti onako kako je.

#4 Sada je vrijeme za obrve!

 Jednom kada su sve očiti viškovi uklonjeni, bacaš se na pravi posao. Dobro si promotrila obrve i otprilike procijenila koji je tvoj prirodni oblik obrva (ili barem onaj koji je ostao od zadnjeg posjeta salonu). Kada krećeš čupati, jako je bitno da se fokusiraš na smjer u kojem čupaš, a to je uvijek smjer u kojem dlačice rastu. Ako čupaš u suprotnom smjeru, riskiraš da ti dlačica pukne ili da ne iščupaš korijen. Ako naiđeš na dlačicu za koju nisi sigurna pripada li mjestu na kojem se nalazi, ne diraj. Nakon što si gotova s čupkanjem, bit će ti dovoljno nekoliko malo udaljenijih pogleda u ogledalo i najbolje ćeš znati procijeniti situaciju.

#5 Vrijeme je da odložiš pincetu

Ovaj korak je apsolutno neophodan. Svi mi znamo malo pretjerati kada je čupkanje u pitanju. U redu je, ponese te, pogotovo kada želiš da izgledaju identično. Obrve su sestre, ali ne blizanke! Ako vidiš da si pretjerala, samo stani i nemoj pokušavati ništa popraviti. Previše si počupala desnu pa planiraš napraviti istu stvar na lijevoj da ne budu različite? Kao i s lošom frizurom, nekada je najbolje pustiti da naraste. Bit će bolje, obećavam!

- Patricia

Komentari
Tvoje mišljenje nam je važno.

Tvoj email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!
Budimo u kontaktu!
Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 15% prilikom prve kupnje.