Moj račun
Košarica (0)
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 kn
Pregled košarice
Početna Priče Korak po korak – samostalno rezanje šiški kod kuće

Edukativno

Korak po korak – samostalno rezanje šiški kod kuće

Sve priče
29.05.2021.

Šiške. U nekom trenutku smo ih sve imale. Možda si jedna od onih koje su svoje prve šiške napravile same sa škarama ispred ogledala s 5 godina, ili si donijela impulzivnu odluku nakon što si vidjela kako dobro stoje onoj kolegici s posla i napravila istu stvar, samo petnaestak godina kasnije. Ako nisi frizerka po struci, šanse su 50:50 da je tvoja nova frizura ispala… loše. Ako si jedna od spretnih sretnica, uspjela si postići što si htjela i dva tjedna si bila najsretnija sa svojom novom frizurom, ali ljubav je brzo ishlapila i krenula si Googlati koja hrana ubrzava rast kose.

Postoji šansa da se ništa od navedenog gore ne odnosi na tebe i tvoje vrijeme da pokažeš svijetu što tvoje šiške mogu tek dolazi. Ako tražiš savjet ili upute kako to pravilno napraviti, na pravom si mjestu. Napominjem da je najpametnije da otiđeš kod frizera kada se prvi put odlučiš za ovaj potez, a da samostalno interveniraš tek kada malo izrastu i treba ih popraviti. Prije nego kreneš, bitno je da to radiš s 0 alkohola u krvi (par čašica vina mogu itekako inspirirati na promjene kada je kosa u pitanju). Isto tako, nabavi kvalitetne škare. Ne tražim od tebe da kupiš najskuplje profesionalne škare kakve imaju high-end saloni, ali investiraj u neke iz lokalnog kozmetičkog dućana, a da su po pristupačnoj cijeni. Tko zna, možda se ispraksiraš i kreneš rezati šiške prijateljicama, susjedama ili članovima obitelji? 


Ravne šiške

Ako imaš gustu i ravno ošišane šiške, škare moraš držati horizontalno kada ih skraćuješ. Prvo, odvoji šiške i ostatak kose zaveži u rep ili zakači sa strane da ti ne smeta. Počešljaj šiške u prirodan položaj. Počni sa skraćivanjem malih količina jer ako kreneš drastično na prvu, možeš pretjerati i završiti sa šiškama do pola čela. Malo po malo skraćuj dok ne dođeš do svoje željene duljine. Nemoj kopirati frizerku i obuhvatiti kosu s dva prsta dok šišaš; teško ćeš moći procijeniti koliko zapravo kose šišaš jer će ti prsti stajati na putu. 


Neravne šiške

Ako tvoje šiške imaju nekoliko različitih duljina, bitno je da budeš skoncentrirana dok ih režeš. U ovom slučaju škare trebaš držati vertikalno kao da šišaš “u kosu”. Počešljaj ih u njihovo prirodno stanje te u pokretima naprijed-nazad, lagano šišaj kosu. Ključ je u tome da ponovno ne šišaš veliku količinu odjednom i da kreneš malo po malo. Ovako ćeš lako doći do željene duljine, a vrhovi će biti meki i prirodni. Fokusiraj se da najviše kose odrežeš sa sredine šiški, a da ti kosa sa strane ostane malo dulja. Cilj ti nije da im daš novi oblik, već da ti ne upadaju u oči!


Koristan savjet koji bi svakako trebalo uzeti u obzir kod šišanja svakog tipa šiški je da, između svako nekoliko rezanja, napraviš jedan korak nazad od ogledala i pogledaš širu sliku. Malo ih rukom razbaruši da poprime prirodan i opušten izgled. Bitno je da ovo napraviš da bi mogla vidjeti ideš li u dobrom smjeru te da ne bi došlo do kardinalnih pogreški koje si ovim korakom mogla predvidjeti. Ciljaj na lagano zaobljen oblik šiški, što znači da dlačice s lijeve i desne strane budu dulje od onih na sredini. Skroz ravne šiške nažalost ne pristaju svakom obliku lica. Samo hrabro i oprezno sa škarama, uz tebe smo!

- Patricia

Komentari
Tvoje mišljenje nam je važno.

Tvoj email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar.
Nema komentara. Budi prvi!
Budimo u kontaktu!
Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 15% prilikom prve kupnje.